corruption  6
Puna su mu usta floskula o multietničnosti

1 – Stalno kuka i žali se

Konstantno izražava svoje nezadovoljstvo sa stanjem i optužuje sve i svakoga, a posebno bošnjačko političko vodstvo. On se ne žali na sebe što ništa ne čini da popravi svoje i stanje svoje porodice, pa u konačnici i svoje zajednice kao i države. On se žali i kuka drugima. Njemu su svi krivi, samo je on upravu!

2 – Pljuje po Islamu

Prema Islamu, jedinoj priznatoj vjeri kod Gospodara neprijateljski je raspoložen. Nije stvar što nije vjernik, već što je otvoreni neprijatelj Islama i onih koji su u Islamu.

3 – Pljuje po rahmetli Aliji Izetbegoviću

Ova stavka vrlo je zastupljena kod prosječnog balije. Pljuje više po prvom našem predsjedniku nego po najvećim zločincima i onim koji su počinili stravične zločine i genocid nad Bošnjacima. Pljuju po čovjeku koji je u najtežim vremenima, u vremenu komunizma bio odvažan napisati Islamsku deklaraciju znajući da će ga to koštati zatvora. Kakav je interes u ovome mogao imati, osim onaj poslije smrti?! Bio je jedan od najvećih Bošnjaka, poštovan kako od istoka tako i od zapada.

4 – Kada vidi da se gradi džamija bude mu zlo, pa kaže “gdje su fabrike?”

Klasičan sindrom balinluka. Kad vidi da se džamija gradi, padne mu mrak na oči. Vjerovatno mu se zdravstveno stanje naglo pogorša, pa onda bljuje vatru, “gdje su fabrike?” i još mnoge mnoge psovke koje ne bismo ni citirali.

5 – Puna su mu usta fraza “multietničnost”, “Bakir je lopov”, “zlatne kašike”…

Prosječni balija često koristi frazu “multietničnost”, ali samo u onim dijelovima BiH gdje su Bošnjaci većina. “Bakir je lopov” “100.000 radnih mjesta”, “zlatne kašike” sindrom je koji je osmišljeno lansiran u vidu spina. Prosječno neinteligentni korisnici društvenih mreža objeručke su prihvatili ove termine i ne može im proći gotovo nijedan post, a da ne upotrijebe neku od ovih fraza. Ako tvrdite da je neko lopov, onda vjerovatno imate dokaze o tome što govorite, a ako imate dokaze, onda se obratite Tužilaštvu BiH. “100.000 radnih mjseta”, kampanja je koju je Bakir Izetbegović spomenuo – za 4 godine vlasti. Koliko nam je poznato tek je na prvoj godini vlasti, pa zašto plačete kada je mandat tek na početku?! “Zlatne kašike”, izmišljena fraza. Koja budala moraš biti da kada bi ti neko i rekao da ćeš jesti iz zlatnih kašika, u to povjeruješ. Ovo i da je izrečeno moglo bi se shvatiti samo na dva načina – Prvi način: Kao šala; Drugi način: Kao metafora.

6 – Kada god vidi da nešto ide u korist BiH, odmah je tu da to popljuje

Primjer ovog balijskog sindroma je slijedeći. Npr. otvara se neka firma, a on na to komentariše “Ma kakva firma, tu će se zaposliti lopovi” ili “Kakva je to firma zapošljava tako malo radnika” ili “Ma ovo će propasti brzo” ili “Tu će biti bijedničke plate” ….
– Stidi se sebe i svog porijekla, pa kaže “svi smo mi isti, nije bitno ko je ko”
Baliji jednostavno teško pada što nosi teret imena koje aludira na Islam i bošnjaštvo. On se cijepa od tuge i srdžbe. Kada dolazi u kontakt s drugim narodima i kulturama često će konstatirati slijedeće “ja sam ‘taj i taj’, ali moji nisu vjernici, mi to nismo nikad upražnjavali (pravdajući svoje ime), svi smo mi ljudi isti, nije bitno ko je ko”.

7 – Mnogi i odbijaju priznati da su Bošnjaci, radije će kazati za sebe da su “marsovci”

Bili smo svjedoci popisa stanovništva i sve hajke koja je prvo osmilješno kreirana od strane vjekovnih neprijatelja s ciljem smanjenja broja Bošnjaka, a koju su objeručke prihvatile balije. Takvi su se izražavali na razne načine, npr. “marsovac”, “stanovnik planete”… Mnogi su zagovarali “Bosanac i Hercegovac” ne znajući da Bosanac i Hercegovac nije etnička odrednica. Ne znaju oni da su i etnički Srbin i etnički Hrvat naprimjer Bosanci i Hercegovci u ovom smislu “by nationality” iako su se izjasnili po etnicitetu. Ovo je već razina nuklearne fizike da bi je razimio balija – znači vrlo teško.

8 – Smetaju mu Bošnjaci iz Sandžaka, ne može ih podnijeti

Braću Bošnjake iz Sandžaka ne mogu podnijeti. Najbolji primjer su balije iz Sarajeva. Zašto ih ne mogu?! Pa zato što su Bošnjaci iz Sandžaka uglavnom pravi Bošnjaci – ljudine, hrabri, otresiti, bogati, preduzetni, vlasnici firmi, kompanija…

9 – Uglavnom su pristalice komunizma

Prosječni balijander uglavnom je pristalica komunizma. Sigurno balijanderi ne znaju da jedino Bošnjaci u Jugoslaviji nisu imali pravo na svoj etnicitet, na Bosanski jezi, na velike imovinske posjede…

10 – Uglavnom su lijeni, ali su aktivni na društvenim mrežama

Njihova lijenost je ogromna. Ona im je prije svega prouzrokovala siromaštvo razuma, a tek onda sve ostalo. Siromašni su dakle inteligencijom, a onda i materijalno. Također su duševni bijednici.

11 – Ljubitelji su svega što dolazi van BiH, pod uslovom da to nije iz islamskih zemalja

Sve što dođe s vana mnogostruko mu je draže nego ono što je iz BiH. Ovo se odnosi na sve, kako na ljude, tako i na proizvode, samo da to što dolazi nije iz islamskog svijeta.

 

_ _ _ _ _

vidi još:

Kako poraziti baliju?
https://focanskidani.wordpress.com/2015/12/22/kako-poraziti-baliju/

Advertisements

1 komentar na “Kako prepoznati baliju?!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s