elektrifikacija 2

Posredstvom Zavoda za zapošljavanje i Općine, u ovoj godini će za zapošljavanje radnika i sticanje pripravničkog staža, u Foči biti izdvojeno 527.200 KM.

Po programu Zavoda za zapošljavanje republike srpske, za finansiranje samozapošljavanja i zapošljavanja 32 lica iz kategorije djece poginulih boraca, demobilisanih boraca i RVI biće izdvojeno 154.000 KM.

Po programu zapošljavanja lica starijih od 50 godina biće finansirano samozapošljavanje 11 lica i za te namjene izdvojiće se 44.000 KM, dok će sedam nezaposlenih iz socijalnih kategorija, dobiti 35.000 KM.

Za finansiranje pripravničkog staža za četvoro djece poginulih boraca i 11 pripravnika iz drugih kategorija, biće izdvojene 104.208 KM.

Ovom, treba dodati i podatak, da Općina Foča, kao podsticaj zapošljavanju, sa 190.000 KM, finansira pripravnički staž za 29 mladih sa visokom školskom spremom.

Kada se sva ova izdvajanja saberu, dobijemo podatak da će u ovoj godini za zapošljavanje, u Foči biti izdvojeno 527.200 KM i da će radno mjesto ili pripravnički staž obezbijediti 94 nezaposlena lica, saopšteno je iz Općine Foča.

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s