U Handićima, na oko tri kilometra od Foče, vatrogasci , policija i mještani pokušavaju da lokalizuju požar koji se brzo širi i prijeti da ugrozi kuće i pomoćne objekte.

Požar u Handićima _ 004

U Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Foča, koja je angažovala obje svoje velike kamion cisterne i jedno malo vozilo, rečeno je da gore livade i stogovi sijena, voćnjaci, šuma i rastinje, a da širenju vatre pogoduje jak i vruć vjetar.

Fočanskim vatrgoascima u pomoć su pritekle kolege iz susjedne općine Foča-Ustikolina , pripadnici policije i vatrogasna služba Kazneno-popravnog zavoda, potvrđeno je u Policijskoj upravi Foča.

Požar je krenuo od magistrale Foča-Goražde, i to na dijelu ispod magistrale prema rijeci Drini, a vjetar ga je prenio preko magistrale.

U opasnosti je bio privredni objekat „Boletus“, koji se bavi otkupom i preradom voća i šumskih plodova, a koji se nalazi na samoj magistrali. Objekat je odbranjen, ali se vatra brzo širi uz brdo prijeteći kućama u gornjem dijelu sela.

Zbog vatre je bio obustavljen saobraćaj na putu Foča-Goražde, koji je nakon što je vatra odbijena od magistrale, ponovo uspostavljen.

Prekid je trajao dvadesetak minuta.

 

Požar u Handićima _ 006

 

Požar u Handićima _ 005

 

Požar u Handićima _ 003

 

Požar u Handićima _ 001

Požar u Handićima _ 002

Požar u Handićima je lokalizovan i pod kontrolom. Velikim naporima i požrtvovanošću pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice, radnici KPZ-a, preduzeća Boletus, Elektrodistribucije Foča i mještani uspjeli su spriječiti vatrenu stihiju da zahvati kuće i pomoćne objekte u ovom naselju.
Ovo je, bez sumnje, najozbiljniji požar koji je ove godine izbio na teritoriji Foče. Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar na krovu jedne kuće, a izgorjelo je nekoliko stogova sijena i električnih stubova. Situacija je pod kontrolom i ekipe dežuraju na požarištu.

Požar u Handićima _ 007Požar u Handićima _ 008Požar u Handićima _ 009Požar u Handićima _ 010Požar u Handićima _ 011Požar u Handićima _ 012

 

 

 

 

 

izvor:radio Foča

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s