Foča,09.12.2015

 

 

 

 

 

 

ZAŠTO SE NIJE NAPRAVILA JEDINSTVENA BAZA PODATAKA LJUDI KOJI ČEKAJU DONACIJE??? DA ČOVJEK NE MORA SVAKI PUT VADITI JEDNE TE ISTE PAPIRE – I GDJE TI ISTI ZAVRŠAVAJU???
NE ZNAM ZAŠTO u vrijeme globalne kompjuterizacije ovi iz FMROI na svakom JAVNOM POZIVU traže jedne te iste papire – ponekad ih bude 20, pa i 30. i vazda opterećuju ljude sa tim.
MINISTRE I MINISTRE, I OSTALI MINISTRI,
ZAŠTO NEMA DONACIJA ZA GRAD FOČU I ZAŠTO SE NE OBNAVLJAJU KUĆE U SAMOM GRADU FOČI???

Zakazale su vlasti na svim nivoima.Zna li se koliko trenutno ima bošnjaka na području opštine Foča?
TO TAČNO NIKO NE ZNA – jer nemamo jedinstvenu bazu podataka.

 

 

 

***************

Podaci o Foči s http://www.opstinafoca.rs.ba/o-foci/demografija.html:

Opštinu Foča čini 95 naseljenih mjesta organizovanih u 22 mjesne zajednice (MZ). Prema službenoj stranici opštine Foča, prema posljednjem popisu stanovništva iz 1991. godine, opština je imala 40.513 stanovnika, od čega 20.898 Bošnjaka, 18.339 Srba, 104 Hrvata i 1.172 Ostalih. Za vrijeme i nakon rata došlo je do značajnih promjena u demografskoj strukturi opštine, a trenutni broj stanovnika je za oko 33% manji u odnosu na posljednji popis stanovništva.

Od 2001. godine do danas, primjetan je neznatan porast broja stanovnika, što se može objasniti i činjenicom da je u posljednjem periodu došlo do djelimičnog povratka prijeratnih stanovnika opštine. U opštini je od kraja rata do danas registrovano 3.650 povratnika Bošnjaka, međutim stvarni broj povratnika je manji, s obzirom da povratnici nerijetko prodaju ili mijenjaju svoju imovinu, posebno u gradskom području, nakon čega se trajno sele iz Foče. Na području opštine je u 2007. godini registrovano oko 2.500 raseljenih lica čije je prebivalište do 1991. godine bilo u Sarajevu, Goraždu, ostalim opštinama Gornjodrinske regije, te selima opštine Foča.Prema raspoloživim podacima opštinske administrativne službe za 2007. godinu, u opštini ima 8.709 domaćinstava, a prosječna veličina domaćinstva je 3,1 člana.

S gustinom naseljenosti od 24,2 stanovnika/km² (2007. godina), opština Foča se ubraja među rijetko naseljene opštine kako u RS tako i u BiH. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku i raspoloživim podacima opštinske administrativne službe, najveće demografske promjene u toku i nakon rata desile su se u etničkoj strukturi stanovništva. Bošnjaci su prije rata bili većinsko stanovništvo u opštini Foča, a danas je etnička struktura bitno izmijenjena, te u ukupnom broju stanovnika Srbi učestvuju sa 86,2%, a Bošnjaci sa 13,5%.

Foca        1793319

***************

zzalite se upravi vodovoda  _ 341

red_main_1689473a

 

 

 

 

********

priredio:Kenan Sarač

 

 

 

Komentariši